2NJOY SPORTS &  DANCE

Samen je kind helpen groeien
 

Peuterdans

Peuterdans kan gedaan worden vanaf ongeveer 2,5 tot 4 jaar. We dansen zonder ouders erbij. In 10 lessen neem ik de peuters mee in dansverhalen. We dansen, zingen op instrumentale en gezongen muziek. Daarnaast worden er ook onderdelen van gymmen aangeboden zoals klimmen, klauteren, springen, glijden en balvaardigheid. 

Ouders mogen wachten in de hal waar thee en koffie klaarstaat.  Tijdens de eerste 3 lessen bouwen we het zelfstandig dansen op. Mocht een peuter het toch te spannend vinden dan overleggen we wat het beste is voor het kind om te doen. Plezier staat voorop! Tijdens de 10e les mogen ouders meedoen en laten we zien wat we hebben gedaan de afgelopen lessen. 

Het is niet mogelijk om een proefles te doen. Het is in 1 les niet duidelijk te zien of een peuter het leuk vindt. Daar is tijd voor nodig. Mocht het na 3 lessen nog niet gaan dan is er de mogelijkheid om te stoppen en krijg je de rest van het lesgeld retour.

Bijdrage aan taal- en rekenontwikkeling

Kinderen ontwikkelen in de leeftijd vanaf 2 jaar  de taal en daarmee ook het denken. Het is bewezen dat dansen en samen verhalen verzinnen bijdraagt aan de bevordering van de taal- en rekenontwikkeling bij zeer jonge kinderen.

Onderdelen tijdens de les

Een aantal belangrijke onderdelen tijdens de les:

 • De kinderen ontdekken hun eigen lichaam en leren door herhalingen nieuwe bewegingen.
 • Tijdens de lessen worden woorden aangeboden die bijdragen aan het vergroten van de woordenschat om zo taalachterstand deels tegen te gaan.
 • De opbouw van de lessen is grotendeels hetzelfde. Dat brengt rust en veiligheid bij peuters. Er is afwisseling in actie en rust.
 • Vanuit de eigen fantasie van de docent en die van de kinderen worden er in de reeks lessen verhalend bewogen op instrumentale en gezongen muziek. De peuters ervaren het verhaal zelf door woord, beweging en muziek.
 • Sinds seizoen 2021-2022 worden er onderdelen van het Athletic Skills Model aangeboden in de les. Hierdoor is er een mooie mix van dans en gymonderdelen. 

Informatie in het kort

 • Locatie: Meibloem 46 in Opmeer
 • Er worden bij genoeg aanmeldingen, minimaal 8 peuters, twee groepen gevormd.
 • Groep 1: Inloop vanaf 9:30 u.  Start les 9:45 u. Einde les 10:30 u. VOL!!! 
 • Groep 2: Inloop vanaf 10:45 u. Start les 11:00 u. Einde les 11:45 u. 
 • Kosten: We dansen 10 lessen per blok. Een blok kost €52,50  

Blokken seizoen 2022-2023 

 • Blok 1: 10, 17 en 24 sept., 1, 8, 22 en 29 okt., 5, 12 en 19 november (inschrijven is niet meer mogelijk)


NA RUIM 10 JAAR MET VEEL PLEZIER EN ENTHOUSIASME DANSLES TE HEBBEN GEGEVEN AAN DREUMESEN (& HUN OUDERS) EN PEUTERS HEB IK BESLOTEN TE STOPPEN.
WE ZIJN NU AAN HET BEKIJKEN OF EEN ANDERE PARTIJ DE LESSEN KAN OVERNEMEN.
ZODRA WE MEER WETEN, ZULLEN WE DAT OP ONZE WEBSITE PLAATSEN.
MET SPORTIEVE GROET, TAMARA